Theatervoorstellingen On Demand

Tijdens de Urban Dansdagen krijg je de kans de beste urban dans theatervoorstellingen van Nederlandse bodem opnieuw te beleven. Meerdere theaterstukken zijn tijdelijk online te bekijken, waaronder Elements of Freestyle van ISH DANCE COLLECTIVE en Boredom 2.0 door Simon Bus en Roy Overdijk.

Beschikbaar op New Dance TV vanaf:
zondag 6 juni – Elements of freestyle door ISH DANCE COLLECTIVE
vrijdag 11 juni – Boredom 2.0 door Simon Bus & Roy Overdijk
maandag 14 juni – Redo & Dominique

ISH DANCE COLLECTIVE | Elements of Freestyle lanceert 6 juni
In Elements of Freestyle gaat ISH DANCE COLLECTIVE terug naar waar het allemaal begon: urban sports in het theater. Elements of Freestyle is een spectaculaire show met onder andere skate, freerunning en BMX waardoor je met een andere blik naar urban arts kijkt. Artistiek leider Marco Gerris (ex-jurylid The Freestyle Games & So You Think you Can Dance) vindt veel inspiratie in de pure beweging van urban arts. Als geen ander ziet hij de poëzie in iedere beweging. Of je nu door de ruimte zweeft op balletschoenen of op skates; het is allemaal dans.

⭐⭐⭐⭐“Urban arts tot dans verheven” – De Theaterkrant.
⭐⭐⭐⭐ “Elements of Freestyle toont de poëzie van tricks” – Het Parool. 
⭐⭐⭐⭐ “
Pure straatkunst en imponerende skills door performers Marco Gerris” – De Volkskrant.

Roy Overdijk & Simon Bus | Boredom 2.0 lanceert 11 juni
De licht-absurdistische dansperformance Boredom 2.0 is geïnspireerd op het drankgebruik van witteboordenwerkers in de Sovjet-Unie. Twee verveelde mannen proberen na een lange werkdag aan de realiteit te ontsnappen.

Redo & Dominique | Blurred Lines lanceert 14 juni
In de voorstelling Blurred Lines laten Redo en Dominique zien hoe ze speels met de juiste grenzen omgaan en breken met vastgestelde kaders. Aan de hand van indrukwekkend slagwerk, virtuoze dans, intieme klanken en beeldende bewegingen starten ze een zoektocht naar de (on)mogelijkheden voor twee verschillende performers op een podium.